Slovan Bratislava - Paríž St. Germain 0:0 v F-skupine

21.10.2011 Celý región

Bratislava 20. októbra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava remizovali vo štvrtkovom súboji 3. kola Európskej ligy UEFA 2011/2012 na Pasienkoch s Parížom St. Germain 0:0 v základnej F-skupine. Zverenci trénera Vladimíra Weissa tak v treťom zápase získali prvý bod, no v tabuľke zostali poslední. Najbližšie sa v kontinentálnej pohárovej súťaži číslo dva stretnú 3. novembra opäť s PSG, tentoraz v Parku princov (19.00 hod).
Tím Antoinea Kombouareho bol v prvom polčase nebezpečnejší, domáca obrana však vydržala. V druhom polčase stratili Parížania dvoch vylúčených hráčov, ale "belasí" presilovku nevyužili. Za remízu v základnej skupine získali prémiu 60.000 eur.

F-skupina:
Slovan Bratislava - Paríž St. Germain 0:0
ŽK: Guédé, Šebo - Chantome, Tiene, Jallet, ČK: 64. Chantome, 80. Thiéne (obaja PSG), rozhodoval: Probert (Ang.), 7242 divákov.
zostavy a striedania:
Slovan: Hroššo - Bagayoko, Dobrotka, Had, Štepanovský - Kladrubský - Milinkovič (61. Grendel), Guédé (85. Táborský), Žofčák - Halenár (46. Lačný), Šebo
PSG: Douchez - Jallet, Lugano, Camara, Tiene - Chantome, Armand - Menez (90. Bahebeck), Pastore (72. Gameiro), Nene - Erding (67. Ceara)

Slovan začal aktívne, kopal dva rohy, na druhej strane odpovedal PSG hlavičkou Lugana nad. Potom sa tímy oťukávali, až v 11. minúte hostia predviedli nebezpečnú akciu, keď Menez v nájazde po Pastoreho vysunutí trafil len do Hrošša. V 22. minúte po prihrávke od Milinkoviča pekne skúšal obstrel z 20 metrov Žofčák, ale Douchez s námahou vyrazil na roh. Paríž postupne preberal opraty zápasu a dostal sa do viacerých šancí. Po chybe Guédého v rozohrávke strieľal nad Pastore v 24. minúte, o ďalšiu minútku bol sám pred Hroššom Erding, ale zakončil slabúčko. Potom po chybe Hada vo vlastnej 16-ke opäť Erding strieľal z uhla nepresne. V 34. minúte sa okolo Dobrotku ako vlak prehnal rýchly a aktívny Menez, ale Hroššo zachránil a vyrazil na roh. Slovan sa zmohol v týchto fázach len na slabú strelu Milinkoviča do stredu brány, ktorá ale nemala nádej na úspech. V poslednej 5-minútovke to ešte dvakrát nádejne skúsil Pastore, ale skóre sa nemenilo.
Druhé dejstvo otvorila nebezpečná situácia hostí, keď k Luganovi prešla centrovaná lopta a ten ju z troch metrov poslal vedľa. V 63. minúte z odrazenej lopty tvrdo strieľal Menez a Hroššo mal čo robiť. O pár okamihov uvidel druhú žltú kartu hosťujúci Chantome po šlapáku na Grendela a musel predčasne do šatne. Hostia ale mohli otvoriť skóre po skrytej strele Erdinga cez Hada. Potom prišla obrovská šanca Slovana, keď sa v 68. minúte dostal na päťke do zakončenia Guédé, ale prestrelil aj za prispenia bloku súpera. V 80. minúte videli hostia aj druhú červenú kartu, keď Tiene na polovici bodyčekoval unikajúceho Štepanovského a musel predčasne pod sprchy aj on. Potom Šebo v 83. minúte strieľal nad z priameho kopu, na druhej strane to skúsil Nene nebezpečne, ale Hroššo opäť spoluhráčov zachránil. Ani v hektickom závere sa nik nedokázal presadiť a duel tak dospel do bezgólovej remízy, hoci Had v nadstavenom čase z priameho kopu mal šancu rozhodnúť.
 
 
hlasy po zápase:

Antoine Kombouare, tréner Paríža St. Germain: "Myslím, že sme si sami dosť skomplikovali situáciu. Sme sklamaní, že vzhľadom na počet našich šancí, sme nedokázali aspoň jednu využiť. Brankár domácich podal ale veľmi dobrý výkon. Napokon som spokojný vzhľadom na dvoch vylúčených, ktorých sme mali. Ale myslím, že potrebné body na postup zo skupiny ešte získame."

Vladimír Weiss, tréner Slovana Bratislava: "Pred zápasom som veril, že vyhráme. Na tíme som videl veľkú motiváciu a odhodlanie. Zápas sa vyvíjal pre nás dobre po vylúčení ich hráčov. Paradoxne sme hrali proti nim lepšie, keď nemali vylúčených. Veľmi sme chceli, ale záver sme nezvládli. Ak hráte proti ôsmim hráčom v poli, zápas by sme mali vyhrať aj proti takému tímu ako má PSG. Spokojnosť s bodom áno, ale s výkonom v druhom polčase nie. Veľa sme kazili v prihrávkach a nedostali sme sa do koncovky. Majú skvele individuálne technicky vybavených futbalistov, o ich úrovni svedčí, že nám takmer v ôsmich mužoch dali gól."

Filip Šebo, útočník Slovana: "Chceli sme už získať nejaký bodík, čo sa nám aj podarilo. Myslím, že sme podali dobrý výkon, no nevyužili sme početnú prevahu o dvoch hráčov. Je to aj otázka skúsenosti, ktoré nám ako mužstvu chýbajú, pretože sme mohli hrať odvážnejšie. Verím, že tento prvý bod bude pre nás povzbudením pred ďalším zápasmi v skupinovej fáze."

Juraj Halenár, útočník Slovana: "Bol to náročný zápas. Hrali sme v podstate to, čo nám dovolili. Súper bol kvalitný, keď držal loptu, tak to bolo pre nás ťažké. Mali sme tam síce aj my nejaké šance a náznaky, ale väčšinu času boli na lopte oni. Jednoducho nemôžeme porovnávať neporovnateľné. Francúzska liga a slovenská Corgoň liga sú niekde úplne inde. Oni sú pred nami o také štyri schody. Snažíme sa k ním postupne približovať, ale to bude ešte dlho trvať, kým sa na nich dotiahneme."

Miloš Lačný, útočník Slovana: "Získali sme jeden bod s Parížom, čo je dobré lebo to bol veľký súper. No faktom ale zostáva, že dostali dve červené karty a my sme do nedokázali potrestať. Hralo sa však ťažko, pretože boli silní na lopte. Keď už sme sa dostali s loptou na ich polovicu, tak nám ju rýchlo zobrali a museli sme sa hneď vracať. Opakujem, nebolo to ľahké, ale tento zápas nám pomôže do budúcnosti."

Martin Dobrotka, obranca Slovana: "Ťažko povedať, či prevažuje spokojnosť s bodom alebo sklamanie. Tá dvojnásobná presilovka mi skôr nahovára, že sme mali vyhrať. Súper však potvrdil svoje kvality. Škoda, že sme si nevypracovali nejakú šancu, z ktorej by sme skórovali. Chýbala nám väčšia odvaha, hrali sme až príliš do šírky. Odvaha nám chýbala aj v súperovej šestnástke. Paríž má veľké mužstvo s mnohými výraznými individualitami. V ďalších zápasoch môžeme stavať najmä na dnešnom bojovnom výkone."

Lukáš Hroššo, brankár Slovana: "Tento zápas radím určite najvyššie v mojej doterajšej kariére. Bol to zatiaľ môj životný zápas. Chytal som proti PSG po tom, čo som prišiel z Nitry. Tam som nemal možnosť hrať o popredné priečky a hlavne Európskej lige. Toto bola aj moja hlavná motivácia, zachytať si v takýchto dueloch. Chytil som sa pri tých prvých zákrokoch, to pomôže každému brankárovi. Potom sa mi už chytalo dobre, veril som si. Musel som sa však sústrediť celý zápas, lebo oni hrozili do poslednej sekundy aj v početnom oslabení."

Ďalší výsledok F-skupiny:

Athletic Bilbao - FC Salzburg 2:2 (0:2)

Góly: 69. a 75. Llorente (oba z 11 m) - 30. Wallner, 36. Leonardo, ŽK: Cziommer, Leonardo, Lindgren, Gustafsson, Sekagya, Wallner, Pasanen. ČK: 75. Lindgren (po druhej ŽK). Rozhodoval: Lee Probert (Angl.)

/D. Švento za hostí odohral celý zápas/

zostavy a striedania:

Bilbao: Iraizoz - Iraola (65. Herrera), Ekiza (46. Gabilondo), Amorebieta, Aurtenetxe - Martinez - Susaeta (87. Toquero), De Marcos, Iturraspe, Muniain - Llorente.

Salzburg: Gustafsson - Schwegler, Sekagya, Pasanen, Hinteregger - Zarate (90.+ Hierländer), Schiemer (59. Lindgren), Švento, Leonardo - Cziommer, Wallner (90. Maierhofer).

tabuľka:

1. Athletic Bilbao 3 2 1 0 6:3 7

2. FC Salzburg 3 1 1 1 6:5 4

3. Paríž St. Germain 3 1 1 1 3:3 4

4. Slovan Bratislava 3 0 1 2 1:5 1
 

Vyberte región